sábado, 15 de mayo de 2010

Presentación de Alicia en Antinous


Si no pudísteis asistir a la presentación de Alicia en la FNAC, ahora tenéis otra oportunidad de dialogar con ella y con nosotras, sus madres, Isabel Franc y Susanna Martín. Estaremos en la librería Antinous de Barcelona (c/ Anselm Clavé, 8) el próximo miércoles 19 de mayo a las 19'30 horas. En esta ocasión, oficiará la ceremonia la periodista Anna Satchi y tendremos con nosotras a una madrina muy especial, la traductora al catalán, Heura Marçal.
No os lo perdáis

1 comentario:

Neus dijo...

Un cop llegit “Alícia” vull adreçar-me a les seves mares per felicitar-les per escrit tot i que ja ho vaig fer en persona a l´ Antinous, per allò de que en quedi constància. La història narra el procés de curació d´ un càncer de mama (Càncer!!!La Bèstia Negre!!!). Té el mèrit de fer-ho sense caure ni en el melodrama ni en la sensibleria ni en la morbositat. La Franc ens té acostumades al seu sentit de l´ humor, que tampoc escatima en aquesta novel•la gràfica, però no només ens hem de quedar amb això perquè no es deixa res en el tinter: la importància de rebre un bon tracte (humà i mèdic) per part dels/ de les metges/ses, les medicines alternatives, les diverses reaccions de la gent davant la malaltia i la malalta , els moments d´ immensa solitud de la malalta, les seves angoixes, els seus dubtes, les seves inseguretats , la duresa del patiment físic, el suport de la gent, l´ amistat, la tirania de l´ estètica femenina, l´ acceptació d´ una mateixa, l´ autoafirmació, ... El contingut és extens i els dibuixos de la Susanna Martín en donen una forma simpàtica i plena de sensibilitat que ens fan comprendre moltes coses d´ un cop d´ ull.

Tot plegat té el mèrit, immens, d´ ensenyar, en el sentit de mostrar, què passa davant la malaltia sense cap pretensió d´ alliçonar; perquè allò que s´ ensenya deixa de ser estrany, es coneix i deixa de ser un tabú davant del que regna la ignorància i, per una altra banda, segur que acompanya i consola a aquelles persones es troben en aquest impàs.

Moltes gràcies per haver escrit/dibuixat aquest còmic...Ai!Perdó, novel•la gràfica... i altre cop felicitats

Neus

Ah!Se m´ oblidava!Surten tot de ties lesbianes i un gat capat!